Novosti

Sporazum o suradnji između IKB-a i Obrtničke komore IŽ - izuzetno povoljni uvjeti kreditiranja (priprema sezone 4,00%)

Novosti • 19.05.2023.

(Poreč, 16. svibnja 2023.) Predstavnici Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije potpisali su 16.05.2023. u prostoru Udruženja obrtnika Poreč, Sporazum o poslovnoj suradnji za 2023. godinu, što je nastavak uspješne suradnje iz prethodnih godina. U ime Istarske kreditne banke Umag d.d., Sporazum je potpisao predsjednik Uprave g. Miro Dodić, a u ime Obrtničke komore Istarske županije, njezin predsjednik g. Robert Momić. Potpisivanjem ovog Sporazuma obrtnicima na području Istre, članovima Obrtničke komore Istarske županije, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja. Kao banka s dugogodišnjom tradicijom, IKB Umag d.d. oduvijek je posebno pratila razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva na ovim prostorima.

Zajedničkom suradnjom IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije, obrtnicima članovima Komore na raspolaganju su sljedeće kreditne linije: kratkoročni krediti za obrtna sredstva i revolving krediti s rokom otplate do 12 mjeseci, krediti za pripremu turističke sezone, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme s rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.

Dugoročni krediti odobravat će se uz kamatnu stopu već od 3,70%. Krediti za trajna obrtna sredstva odobravat će s rokom otplate do 5 godina, za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 7 godina te krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih ili poslovnih objekata na rok otplate do 12 godina.

Što se tiče kratkoročnog financiranja, a s obzirom na značaj problematike naplate potraživanja, odnosno likvidnosti, na raspolaganju su krediti za obrtna sredstva i revolving krediti. Najniža kamatna stopa po kratkoročnim kreditima odnosi se na kredite za pripremu turističke sezone i iznosi 4.00%.

Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.
Banka će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja. Također, banka će obrtnicima koji ugovore korištenje usluge Mobilnog bankarstva – mlKB Business, omogućiti do 31. prosinca 2023. godine korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade.

Istarska kreditna banka Umag d.d. male i srednje poduzetnike i obrtnike smatra vrlo važnim poslovnim subjektima na području lstarske županije. Na ovaj se način želi omogućiti održavanje likvidnosti, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj obrtnistva i poduzetništva na našem području kao temeljnom faktoru budućeg razvoja Istre ii šire reglje, a time i boljeg standarda svih građana ovog područja na kojem djeluje Obrtnička komora lstarske županije, istaknuo je Miro Dodić.

Više o navedenim kreditnim linijama putem sljedeće poveznice ...