Novosti

Potpisan sporazum o suradnji između Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i IKB-a

Novosti • 14.02.2024.

Predstavnici Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije potpisali su 13.02.2024.g. Sporazum o poslovnoj suradnji za 2024. godinu i predstavili ga javnosti. U ime Istarske kreditne banke Umag d.d., Sporazum je potpisao predsjednik Uprave g. Miro Dodić, a u ime Obrtničke komore Primorsko goranske županije, njezin predsjednik dr.sc. Emil Priskić.

Sastanku su bili nazočni i Biserka Franković, direktorica poduzetničkog i osobnog bankarstva, Franko Nežić, direktor Poslovnog centra Rijeka – Buzet i voditelj poslovnice Buzet, Igor Briški, zamjenik direktora Poslovnog centra Rijeka i voditelj poslovnice Rijeka, potpredsjednici Obrtničke komore PGŽ Mauricio Počekaj i Ivica Zbašnik te Komorski tajnik Zora Pavelić

Potpisivanjem ovog Sporazuma obrtnicima na području Primorsko-goranske županije, članovima Obrtničke komore, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja. Kao banka s dugogodišnjom tradicijom, IKB Umag d.d. oduvijek je posebno pratila razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva na ovim prostorima.

IKB Umag d.d. je svojim djelovanjem na području Primorsko-goranske županije od 1999. godine postala bankarski partner brojnih obrtnika i poduzetnika te iskusni financijski subjekt sa širokim spektrom bankarskih proizvoda i usluga.

Zajedničkom suradnjom IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Primorsko-goranske županije, obrtnicima članovima Komore na raspolaganju su sljedeće kreditne linije: kratkoročni krediti za obrtna sredstva i revolving krediti s rokom otplate do 12 mjeseci, krediti za pripremu turističke sezone, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme s rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.

Najniža kamatna stopa po kratkoročnim kreditima odnosi se na kredite za pripremu turističke sezone i iznosi 4,25%, a u cilju financijskog praćenja obrtnika u njihovim potrebama za trajno obrtnim sredstvima te investicijama u cilju rasta i razvoja poslovanja, Banka će odobravati i dugoročne kredite također uz kamatnu stopu već od 4,25%.

Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.

Banka će obrtnicima koji otvore novi transakcijski račun u 2024. godini, omogućiti korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade za održavanje računa do 31. prosinca 2024. godine.

Banka će obrtnicima odobravati Business charge karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja.

Također, Banka će obrtnicima koji do kraja 2024. godine ugovore korištenje usluge Mobilnog bankarstva – mIKB Business, omogućiti do 31. prosinca 2024. godine korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade.

Istarska kreditna banka Umag d.d. male i srednje poduzetnike i obrtnike smatra vrlo važnim poslovnim subjektima na području Primorsko goranske županije. Na ovaj se način želi omogućiti održavanje likvidnosti, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj obrtništva i poduzetništva kao temeljnog faktora budućeg razvoja Rijeke, Primorja, Gorskog kotara i šire regije, a time i boljeg standarda svih građana ovog područja na kojem djeluje Obrtnička komora Primorsko goranske županije.

Više o navedenim kreditnim linijama putem sljedeće poveznice ...