Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj

Eticki Kodeks

Odlukom Vijeća Europske unije 1. siječnja 2023. godine euro postaje službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj, uz preračunavanje kuna u eure po fiksnom tečaju konverzije: 

1 EUR = 7,53450 kuna.

Uvođenje eura neće utjecati na valjanost postojećih ugovora koje imate zaključene s Bankom i brojevi Vaših računa, kartice i PIN-ovi ostat će nepromijenjeni, ali ipak će doći do određenih promjena o kojima Vas želimo informirati. Banka će svoje klijente detaljno obavijestiti (e-mailom ili poštom) o svim bitnim izmjenama, a u izborniku saznajte ukratko koje vas novosti očekuju vezano uz Vaše financijsko poslovanje s Bankom.

Sve aktualne informacije o uvođenju eura možete pratiti na službenoj internetskoj stranici Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske narodne banke www.euro.hr te na internetskoj stranici Hrvatske udruge banaka.

Tečajni kalkulator za izračun konverzije iz kune u euro možete pronaći ovdje.

U cilju pouzdanog i transparentnog uvođenja eura i zaštite interesa svojih klijenata, Istarska kreditna banka Umag d.d. pristupila je Etičkom kodeksu za uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj.