Uvođenje eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj

Odlukom Vijeća Europske unije 1. siječnja 2023. godine euro postaje službena novčana jedinica i zakonsko sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj, uz preračunavanje kuna u eure po fiksnom tečaju konverzije: 1 EUR = 7,53450 kuna.

Sve aktualne informacije o uvođenju eura možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske narodne banke www.euro.hr te na internetskoj stranici Hrvatske udruge banaka.

Istarska kreditna banka Umag d.d. pristupila je Etičkom kodeksu, čime jamči kako će pri uvođenju eura kontinuirano doprinositi transparentnosti i zaštiti potrošača te postupati prema najvišim standardima čuvajući interese svojih klijenata.

Brojevi Vaših računa, kartice i PIN-ovi ostat će nepromijenjeni te uvođenje eura neće utjecati na valjanost postojećih ugovora koje imate zaključene s Bankom. Iznosi navedeni u kuni u ugovorima smatraju se iznosima u euru uz primjenu fiksnog tečaja konverzije i sukladno pravilima za preračunavanje i zaokruživanje.

Bitne informacije koje se odnose na proizvode i usluge Banke koje koristite, nalaze se u opcijama izbornika.

U nastavku je Općenita obavijest o postupku i uvjetima preračunavanja hrvatske kune u euro, koju zajednički objavljuju pružatelji financijskih usluga navedeni u obavijesti, a namijenjena je klijentima Banke korisnicima usluge zaprimanja i prijenosa naloga za transakcije udjelima u investicijskim fondovima kojima upravlja InterCapital Asset Management d.o.o.