Potpisan Ugovor o poslovnoj suradnji između Obrtničke komore Istarske županije i Istarske kreditne banke Umag d.d.

sporazum sa OKI 2.gifPredstavnici IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije potpisali su 01.03.2012. u Umagu Ugovor o poslovnoj suradnji, što je nastavak uspješne suradnje iz 2011. godine. Potpisivanjem ovog Ugovora obrtnicima članovima Obrtničke komore Istarske županije osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja.

Obrtnicima članovima Komore na raspolaganju su slijedeće kreditne linije: kratkoročni krediti za obrtna bez valutne klauzule s rokom otplate do 12 mjeseci, dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju i izgradnju poslovnih objekata rokom otplate do 12 godina.

Dugoročni krediti odobravat će se s valutnom klauzulom u EUR, uz kamatnu stopu u rasponu od 3-mjesečni EURIBOR + 5,50 p.p. do 3-mjesečni EURIBOR + 6,50 p.p, godišnje, promjenjiva, uz poček od 1 do 2 godine. Obzirom na značaj problematike likvidnosti, poseban naglasak je dat na kreditiranje obrtnih sredstava, gdje kamata za kratkoročno financiranje iznosi 7,5% godišnje, bez valutne klauzule. Krediti će se odobravati uz 50% nižu naknadu za obradu kreditnih zahtjeva od redovne.

Također, Banka će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu namijenjenu poslovnim subjektima bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja zaključno do 31.12.2012.

Više informacija putem sljedećeg linka...