Održana Glavna skupština IKB-a

skupstina 2012.gif05.04.2012.g. održana je Glavna skupština IKB-a, na kojoj su razmatrana i prihvaćena izvješća o poslovanju Banke u 2011.g. te je donešena odluka o raspodjeli dobiti. Skupština je održana u Umagu, u Meeting centru hotela Sol Umag.
Dioničarima Banke su se obratili g.Miro Dodić, predsjednik Uprave IKB-a, g.Milan Travan, predsjednik Nadzornog odbora i g.Marijan Kovačić, predsjednik Glavne skupštine dioničara Banke.

Predsjednik Uprave IKB-a g.Miro Dodić je istaknuo da je povećanim obujmom poslovanja, uz niže prosječne kamate, povećan neto kamatni prihod za 12,8% i neto nekamatni prihod za 7,1%, što je osiguralo povećanje dobiti iz bankarskog poslovanja za 10,8%. Radi veće sigurnosti u 2011. godini Banka je i dalje nastavila veće izdvajanje u rezervacije, i to uz povećanje od 34,9%, tako da je bruto dobit iznosila 23,3 milijuna kuna. Po odbitku poreza, neto dobit je iznosila 18,7 milijuna kuna, što je gotovo 1 milijun kuna ili 5% više od prethodne godine. Ovi rezultati su još značajniji kada se uzme u obzir da je prema nerevidiranim podacima od 32 banke u Hrvatskoj, njih osam završilo poslovnu godinu s gubitkom.

Banka je i ovu godinu započela s uspješnim poslovanjem. U odnosu na isto razdoblje prošle godine ostvaren je porast plasmana gospodarstvu za 14,5%, porast ulaganja u likvidne vrijednosne papire za 24,7%, povećanje depozita odnosno štednje za 7,7%, od čega je porast dugoročno oročenih depozita 20,5%. Na osnovi tih podataka postignut je rast prihoda uz zadržavanje niskog rasta troškova, čime će prema prvim procjenama dobit biti veća za više od 10% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.