Održana Glavna skupština IKB-a

skupstina 2013.gifU Umagu je 05.04.2013.g. održana Glavna skupština IKB-a, na kojoj su jednoglasno usvojeni svi prijedlozi odluka po predloženim točkama dnevnog reda. Skupština je održana u Umagu, u Meeting centru hotela Sol Umag.
Dioničarima Banke su se obratili g.Miro Dodić, predsjednik Uprave IKB-a, g.Milan Travan, predsjednik Nadzornog odbora i g.Marijan Kovačić, predsjednik Glavne skupštine dioničara Banke.
G.Miro Dodić istaknuo je da je kvalitetnom poslovnom politikom, prilagodbom tržišnim uvjetima te povećanjem interne efikasnosti Banka ostvarila dobit iz bankarskog poslovanja u iznosu od 96,4 milijuna kuna, što je samo 2% manje od ostvarenja u 2011. Bruto dobit u 2012. godini ostvarena je u iznosu od 21,5 milijuna kuna, što je za 7,7% manje od prethodne 2011. godine. Neto dobit iznosila je 17,2 milijuna kuna čime je Banka uspjela zadržati stabilnu razinu profitabilnosti. Prinos na aktivu iznosio je 0,82%, a povrat na kapital 6,32%.
Praćenje financijskih potreba građana, intenzivno fokusiranje na segment malog i srednjeg poduzetništva uz praćenje projekata koji potiču razvoj realnog sektora nastavljaju i dalje biti osnovne strateške smjernice rasta i razvoja IKB-a. Dugoročne politike poslovanja uvijek su usmjerene na ostvarivanje rasta iznad prosjeka rasta tržišta, povećanje efikasnosti i što racionalnije upravljanje troškovima. Poseban naglasak i dalje će se stavljati na unaprjeđenje kvalitete usluge klijentima, komunikaciju s njima i razumijevanje njihovih specifičnih potreba u trenutačnom tržišnom okruženju.