Održana Glavna skupština IKB-a

skupstina 2011.gifU petak, 15.travnja 2011.g. održana je redovna Glavna skupština IKB-a, u Meeting centru hotela Umag, u Umagu. Prisutni dioničari predstavljali su gotovo 90% vlasnika Banke. Svi predloženi zaključci Skupštine prihvaćeni su jednoglasno. Skupštinu je vodio njen predsjednik, g.Mario Kovačić.
Prisutnima se obratio Predsjednik Uprave Miro Dodić i naglasio da je Banka ne samo zadržala tržišnu poziciju na bankarskom tržištu kao 13. banka po veličini od 33 banke, već je i povećala udio u ukupnoj aktivi bankarskog sektora Hrvatske. Ukupna aktiva Banke na kraju 2010. godine iznosila je 2,42 milijarde kuna što je povećanje u odnosu na 2009. godinu za 7,6%. Ukupni depoziti porasli su za 136,6 milijuna kuna ili za 7,1% odnosno iznosili su 2,060 milijarde kuna. To ukazuje na činjenicu da je rast Banke gotovo u potpunosti u koleraciji s rastom primarnih izvora sredstava – depozita naših klijenata, što je u skladu sa strateškim opredjeljenjem Banke.
U uvjetima recesije, ulaska u Europsku uniju i oporavka gospodarstva, plan je da dugoročno Banka ostane jaka regionalna banka s prisutnošću i u glavnom financijskom i gospodarskom središtu u Zagrebu (početkom lipnja ove godine otvara se nova poslovnica i Poslovni centar Zagreb), uz prosječni godišnji rast bilance od 5% na temelju rasta primarnih izvora sredstava i daljnjeg širenja poslovne mreže i uvođenja novih kanala prodaje.