NOVO - Stambeni krediti uz državnu subvenciju – APN

Započela je realizacija nove tranše kredita uz državnu subvenciju u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, a temeljem Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Ako Vas zanima kredit uz državnu subvenciju u suradnji s APN-om i ispunjavate uvjete propisane Zakonom, pozivamo Vas, javite se u Vama najbližu poslovnicu IKB Umag. Od našeg osoblja dobit ćete sve informacije potrebne za podnošenje zahtjeva. 

Zahtjev mogu podnijeti građani RH s prebivalištem u RH koji nisu stariji od 45 godina i koji nemaju u vlasništvu stan ili kuću kao niti njihov bračni/izvanbračni drug ili neformalni životni partner ili koji u vlasništvu imaju samo jedan stan/kuću koji su u stanju upotrebljivosti pogodnom za život, ali tu nekretninu prodaju radi kupnje većeg stambenog prostora.

Pogodnosti stambenog kredita uz državnu subvenciju – APN:

  • Bez naknade za obradu zahtjeva
  • Bez uvjeta statusa klijenta
  • Bez troška procjene nekretnine koja se kupuje
  • Bez naknade za prijevremeni povrat kredita
  • U prvih 5 godina otplate država subvencionira od 30 do 51% mjesečnog anuiteta. Postotak subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nalazi nekretnina koja se kupuje, odnosno gradi.

Ako podnositelj zahtjeva ili član njegova kućanstva imaju djecu koja nisu starija od 18 godina (u trenutku zaključenja ugovora o subvencioniranju kredita) kredit se dodatno subvencionira za jednu godinu po svakom djetetu.

Razdoblje subvencioniranja moguće je u toku razdoblja subvencioniranja dodatno produljiti za dvije godine po svakom novorođenom ili usvojenom djetetu.

Dodatno, ako podnositelj zahtjeva ili član njegova domaćinstva imaju utvrđeni invaliditet veći od 50% tjelesnog oštećenja ili se takvo oštećenje utvrdi tokom razdoblja subvencioniranja kredita, rok subvencioniranja može se produljiti za sljedeće dvije godine.

Već danas se javite u najbližu poslovnicu Istarske kreditne banke Umag d.d.

Više informacija putem slijedeće poveznice.