Korisne informacije

Da li se MasterCard SecureCode usluga naplaćuje? 
Postupak aktivacije i korištenje MasterCard SecureCode usluge u potpunosti je besplatno. 
  
Mogu li izvršiti aktivaciju sa svojom postojećom Maestro ili MasterCard karticom ili trebam podnijeti zahtjev za novu?
Aktivaciju za korištenje MasterCard SecureCode usluge možete izvršiti za bilo koju Maestro ili MasterCard karticu izdanu od strane Istarske kreditne banke Umag. 
  
Mogu li aktivirati više od jedne Maestro ili MasterCard kartice?
Da, možete registrirati sve svoje Maestro i MasterCard kartice izdane od strane Istarske kreditne banke Umag. 
  
Posjedujem više Maestro i/ili MasterCard kartica vezanih uz isti račun. Da li je potrebno izvršiti aktivaciju za svaku karticu posebno?
Da, ukoliko želite koristiti MasterCard SecureCode uslugu za sve kartice, morate izvršiti aktivaciju za svaku karticu posebno. 
  
Što moram učiniti kada mi Banka izda novu (zamjensku) karticu?
Nakon što Vam Banka izda novu (zamjensku) karticu, morate ponovo provesti postupak aktivacije. 
  
Nakon što izvršim aktivaciju za korištenje MasterCard SecureCode usluge, koliko vremena treba da usluga postane aktivna?
Nakon izvršene aktivacije, odmah sudjelujete u MasterCard SecureCode programu. 
  
Da li mi je potrebna posebna oprema ili softver na mojem računalu?
Ne. Može se reći da je za korištenje MasterCard SecureCode usluge dovoljno imati standardnu opremu koja se danas koristi. Sve što Vam je potrebno su veza na Internet i Internet preglednik (Internet Explorer, Mozzila Firefox, Opera, Safari). 
  
Gdje mogu naći Internet trgovinu koja koristi MasterCard SecureCode uslugu?
Velik broj Internet trgovina sudjeluje u MasterCard SecureCode programu i najlakše ih je prepoznati po tome što na Internet stranicama imaju istaknut MasterCard SecureCode logo. 
  
Kako Internet trgovine znaju da sam registriran za korištenje MasterCard SecureCode usluge?
Prilikom kupnje, Internet trgovac posredno preko MasterCard directory servera kontaktira Banku kako bi ispitao da li ste korisnik MasterCard SecureCode usluge. 
  
Ukoliko se registriram za korištenje MasterCard SecureCode usluge, da li mogu koristiti karticu na Internet trgovinama koje ne podržavaju korištenje MasterCard SecureCode usluge?
Da. Na Internet trgovinama koje ne podržavaju plaćanje putem MasterCard SecureCode usluge, kupovina se obavlja na uobičajen način. 
  
Što je osobna poruka?
Osobna poruka je podatak koji korisnik mora unijeti u postupku aktivacije u MasterCard SecureCode program. Nakon što je korisnik unese, ona će se prikazivati prilikom svakog plaćanja (prije unosa zaporke) na Internet stranici koja sudjeluje u MasterCard SecureCode programu. S obzirom da je osobna poruka podatak poznat samo Vama i Banci, njezin prikaz potvrđuje Vam da ste u komunikaciji s Bankom. 
  
Što je zaporka?
Zaporka je niz znakova koji definirate prilikom postupka aktivacije u MasterCard SecureCode program. Prilikom postupka plaćanja na Internet stranicama koje sudjeluju u MasterCard SecureCode programu, Banka će Vas tražiti ovaj podatak kako bi utvrdila Vašu autentičnost. 
  
Da li netko može saznati moje osobne podatke (osobnu poruku ili zaporku)?
Ne. Samo Vi i Banka posjedujete informaciju o Vašoj zaporci ili osobnoj poruci. 
  
Što učiniti ukoliko moja osobna poruka nije ispravno prikazana ili nije napisana?
Ukoliko na ekranu za unos zaporke Vaša osobna poruka nije ispravno prikazana ili nije napisana, odustanite od unosa zaporke i postupka kupovine, te hitno nazovite banku na broj 052 702 400. 
  
Što učiniti ukoliko posumnjam da netko zna i/ili koristi moju zaporku?
U slučaju da posumnjate da netko posjeduje i/ili koristi vašu MasterCard SecureCode zaporku, hitno nazovite banku na broj 052 702 400. 
  
Što učiniti ukoliko zaboravim zaporku ili je pogrešno unesem?
U slučaju da zaboravite svoju zaporku ili zbog pogrešnog unosa blokirate korištenje svoje kartice u MasterCard SecureCode programu, nazovite banku na broj 052 702 400 kako bi Vam objasnili na koji način možete doći do nove zaporke.