IKB mjere za ublažavanje utjecaja pandemije koronavirusa

Istarska kreditna banka Umag d.d. je svjesna da će u narednom razdoblju pandemija koronavirusa imati značajan utjecaj na ukupnu gospodarsku aktivnost, prihode, likvidnost i stabilnost poslovnih subjekata te visinu i stabilnost dohotka građana.

Kao posljedica navedenog svjesni smo da će dio klijenata zbog lošije likvidnosti, smanjenja prihoda ili dohotka imati poteškoće u otplatama svojih kreditnih obveza te stoga Banka klijentima koji su pogođeni posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa omogućava sljedeće mjere pomoći:

-       mjere pomoći i olakšanja otplate financijskih obveza za potrošače (poveznica)

-       mjere pomoći i olakšanja otplate financijskih obveza za iznajmljivače (poveznica)

-       mjere pomoći i olakšanja otplate financijskih obveza za poslovne subjekte (poveznica)

-       privremeno ukidanje naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka (poveznica)

-       povećanje limita za plaćanje beskontaktnim karticama bez potrebe za unos PIN-a (sa 100 na 250 kuna) (poveznica)

U posebnim uvjetima poslovanja koje nam nameće aktualna situacija oko epidemije bolesti uzrokovane novim virusom COVID-19 te uvedenim mjerama protiv njezina širenja, Banka od samog početka aktivno prati situaciju i poduzima sve preporučene mjere zaštite radi sigurnosti svojih klijenata i zaposlenika. 

Iako smo i dalje tu za Vas kad Vam je to potrebno, molimo Vas da u poslovnicu dolazite samo ako je to zaista nužno i neodgodivo. Zbog mogućih promjena svakako se prethodno informirajte telefonski ili provjerite na web stranici prilagođeno radno vrijeme poslovnica.

Kako biste se što manje izlagali, savjetujemo da kad god je to moguće koristite digitalne kanale za obavljanje usluga (bankomati, kartična plaćanja, internetsko i mobilno bankarstvo) te komunikaciju telefonom i elektroničkom poštom.

Molimo pridržavajte se preporučenih preventivnih mjera zaštite, kako bismo zajedničkim snagama što prije prebrodili ovo izazovno razdoblje.